Monday, July 9, 2012

Piletina sa karijem i pirinčem

Volite piletinu, volite povrće i jos sve to pikanto a ne previše jako. Idealno za laganu večeru. Ja sam baš iznenadila svog dragog i kaže da je preukusno. Ideju za ovo jelo sam nasla na 24Kitchen ali u nedostatku nekih namirnica ja sam improvizovala i na kraju je ispalo zaista super jelo.

Potrebno je za 2 osobe:

  1. glavica crnog luka
  2. 5 češnjeva belog luka
  3. 1 crvena paprika
  4. 3 bele paprike
  5. 100g pirinča
  6. oko 150g pilećeg filea
  7. 2 kašičice karija
  8. vegete i morske soli po ukusu
  9. 100g kukuruza šećerca
  10. 1dcl soka od paradajza
  11. peršun
  12. maslinovo ulje
  13. rukola
Na ugrejanom maslinovom ulju prvo dodajte sitno seckan beli luk zatim crni, promešajte i pržite 2-3min. Zatim dodajte seckanu piletinu na kockice. Začinite karijem i pržite nekoliko minuta. Dodajte papriku takođe isečenu na kockice. Dinstajte dok paprika ne omekša. Posolite. Posebno skuvajte kukuruz i pirinač. Kad je sve odprilike gotovo dodajte pirinač i sok od paradajza. Dinstajte još nekoliko minuta, i na kraju dodajte kukuruz. Sklonite sa vatre i dodajte peršun. 
Za dekoraciju sam koristila rukolu.
Ko voli može dodati i chili.

Prijatno :)