Potrebno je:
- 250g integralnog brašna
- 100g belog brašna
- svež kvasac 15g
- 300ml tople vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- masline
- feta sir (ili neki drugi)
- beli luk
- origano
- kašičica soli
- kašičicaa secera
Pomesati brašno, so i dodati fermentisani kvasac, 2 kašike maslinovog ulja i 200ml tople vode. Umesiti testo. Mozete koristiti kašiku da se ne bi testo lepilo jer je baš lepljivo. Pokriti krpom i ostaviti da nadodje 45min.
Testo izručiti u podmazanu tepsiju i prstima razvući do kraja ivice. Preko pogače namazati maslinovim uljem i belim lukom koji ste predhodno pripremili. Masline isečene na pola poredjati preko kao i kockice feta sira. Posuti origanom i peci u pećnici na 200 stepeni 30 min.
Mozete praviti razne kombinacije i dodavati razne zacine. Ako npr ne volite beli luk mozete bez njega. Ili mozete pogaču posuti ruzmarinom, ili dodati čeri paradajz.... pa ko šta voli....
Prijatno :)
0 comments:
Post a Comment