Sunday, December 18, 2011

Focaccia (Fokača-hrskav hleb sa zacinima ili ti cake)

                                                                  Potrebno je:
  • 250g integralnog brašna
  • 100g belog brašna
  • svež kvasac 15g
  • 300ml tople vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • masline
  • feta sir (ili neki drugi)
  • beli luk
  • origano
  • kašičica soli
  • kašičicaa secera
Svez kvasac, šecer i 100ml tople vode ostaviti da stoji 10-tak min.
Pomesati brašno, so i dodati fermentisani kvasac, 2 kašike maslinovog ulja i 200ml tople vode. Umesiti testo. Mozete koristiti kašiku da se ne bi testo lepilo jer je baš lepljivo. Pokriti krpom i ostaviti da nadodje 45min.
Testo izručiti u podmazanu tepsiju i prstima razvući do kraja ivice. Preko pogače namazati maslinovim uljem i belim lukom koji ste predhodno pripremili. Masline isečene na pola poredjati preko kao i kockice feta sira. Posuti origanom i peci u pećnici na 200 stepeni 30 min.

Mozete praviti razne kombinacije i dodavati razne zacine. Ako npr ne volite beli luk mozete bez njega. Ili mozete pogaču posuti ruzmarinom, ili dodati čeri paradajz.... pa ko šta voli....

Prijatno :)

0 comments:

Post a Comment