Friday, November 9, 2012

Paprike punjene tikvicima

Ovo jelo je bez mesa, ali je zato puno povrća koje možemo u ovo vreme nabaviti na pijaci.

Potrebno je:

  1. 4-5 paprike ili babure
  2. 1 patlidžan
  3. 2 tikvice
  4. 100ml pavlake
  5. maslinovo ulje
  6. 1 jaje
  7. malo origana, bibera i soli





Patlidžan očistiti i iseći na kockice. Posoliti i ostaviti malo da odstoji pre prženja, da ne bi bio gorak. Tikvice oljuštiti i izrendati na krupno. Na zagrejanom ulju propržiti patlidžan. Dodati narendane tikvice i sve pržiti dok povrće ne omekša. Dodati začine po ukusu. 
Paprike oprati, preseći uzdužno na polovine i izvaditi semenke. Tepsiju namazati uljem i poređati paprike. Svaku puniti nadevom od povrća. Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko pola sata. Izvaditi iz rerne i premazati smesom od pavlake i jaja i vratiti još nekih 10-tak min da se zapeče. Služiti toplo.

Prijatno :)

0 comments:

Post a Comment