Evo jednog recepta za ljubitelje piletine i paprike. Jednostavan je, lako i brzo se sprema sto je bitno s obzirom da današnje domaćice jako malo vremena imaju zbog posla i drugih obaveza.
Potrebno je:
Potrebno je:
- manja glavica crnog luka
- crvena paprika (5-6 komada)
- belo vino oko 1dcl
- belo meso popotrebi
- biber
- morska so
- maslinovo ulje
Belo meso posoliti, pobiberiti i izgrilovati. Crni luk iseći na rebarca a papriku na kockice ili trakice, kako vam je lakše, jer će se sve to pržiti. Na maslinovom ulju kratko propržiti crni luk a zatim dodati papriku. Pržiti skoro dok paprika ne bude gotova, dok ne omekša. Dodati začine i na kraju belo vino. Kratko dinstati dok vino ne ispari. Skloniti sa vatre. Celu smesu izmiksati i služiti kao sos uz piletinu.
Prijatno :)
0 comments:
Post a Comment