Friday, November 9, 2012

Piletina sa sosm od paprike

Evo jednog recepta za ljubitelje piletine i paprike. Jednostavan je, lako i brzo se sprema sto je bitno s obzirom da današnje domaćice jako malo vremena imaju zbog posla i drugih obaveza.

Potrebno je:

  1. manja glavica crnog luka
  2. crvena paprika (5-6 komada)
  3. belo vino oko 1dcl
  4. belo meso popotrebi
  5. biber
  6. morska so
  7. maslinovo ulje





Belo meso posoliti, pobiberiti i izgrilovati. Crni luk iseći na rebarca a papriku na kockice ili trakice, kako vam je lakše, jer će se sve to pržiti. Na maslinovom ulju kratko propržiti crni luk a zatim dodati papriku. Pržiti skoro dok paprika ne bude gotova, dok ne omekša. Dodati začine i na kraju belo vino. Kratko dinstati dok vino ne ispari. Skloniti sa vatre. Celu smesu izmiksati i služiti kao sos uz piletinu. 

Prijatno :)

0 comments:

Post a Comment