Monday, February 6, 2012

Integralna pizza

Postoje mnoge kombinacije testa za pizzu ali evo jednog recepta za brzo testo. Zaista ne treba puno vremena, ne ide kvasac, svi sastojci se fino pomešaju, nafiluje po želji i uživa u predivnom ukusu.

Potrebno je:

  1. 300dl brašna(100 belog pšeničnog i 200 integralnog)
  2. 1 kesica praška za pecivo
  3. 1,5 dl mleka
  4. 4 kašike maslinovog ulja
  5. 1/2 kašičice morske soli

Pomešati prvo brašno, prašak za pecivo i so. Zatim dodati ulje i mleko i brzo umesiti testo. Dodati brašno po potrebi ako se lepi. Kad ste sve lepo umesili možete podeliti u dva dela ili u jedan veći pleh. A možete ostaviti u frižideru za sutra. Filujte po želji i pecite oko 10-15 min u rerni na 220 stepeni.
Moj izbor je tada bio kečap, pileća prsa, mladi sir koji se fenomenalno istopio i origano.


0 comments:

Post a Comment